Čočkový vegetariánský salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

5 - 6 balíčků česnek
sůl
2 ks brambory
5 - 6 stroužků cibule
1 sklenice kmín
2 ks rajče
2 ks mrkev
0,5 špetek čočka
2 špetky kari koření
2 špetky mletý koriandr
1 špetka salátová okurka
1 sklenice sušená rajčata
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme čočku, ideální je to večer předem. Pokud ale spěcháme, stačí alespoň na 1 hodinu před samotným vařením. Poté čočku uvaříme s koriandrem ve vroucí slané vodě. Když je skoro měkká, přidáme kmín, na malé kostky nakrájené větší brambory a pokračujeme ve vaření. Po uvaření čočku slijeme a necháme v hrnci pod pokličkou, aby čočka s bramborem příliš nevychladla

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Menší čerstvá rajčata nakrájíme na kousky a sušená rajčata na proužky. Okurku nakrájíme na půlkolečka

  3. V jiném hrnci či v hluboké pánvi si na másle osmahneme cibuli, přidáme mrkev a kmín, ochutíme solí, pepřem a dalším kořením podle chuti. K cibuli s mrkví přidáme česnek, přimícháme čočku s brambory, čerstvá rajčata a chvíli mícháme v hrnci (tak 3 minuty). Nakonec nám chybí už jen přidat sušená rajčata i s trochou olejového nálevu. Mícháme asi minutu, odstavíme z ohně, přidáme okurku, zamícháme a máme hotovo

  4. Čočkový vegetariánský salát je výborný teplý i studený. Jednou jsem si ho vymyslela jako experiment a doma se ujal, tak snad vám bude chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!