Pstruh s bramborovo-čočkovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
máslo
400 g brambory
mletý bílý pepř
1 hrst červená čočka
50 - 100 ml smetana ke šlehání
1 lžíce čerstvá řeřicha
2 porce růžovomasý lososovitý pstruh s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety z lososovitého pstruha očistíme, potřeme olejem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut v chladu odležet

  2. Mezitím si připravíme bramborovo-čočkové pyré. Oloupané syrové brambory povaříme v osolené vodě do poloměkka a pak přidáme dvě plné hrsti červené čočky. Měkké brambory s čočkou scedíme, necháme okapat a spolu se lžící másla, smetanou, 1/2 lžičkou prolisovaného česneku vyšleháme na hladké pyré. Do horkého bramborovo-čočkového pyré vmícháme čerstvou řeřichu

  3. Odležené porce pstruha otřeme papírovou utěrkou a opečeme z obou stran na másle do růžova. Doba pečení záleží na tom, jak máme rybu rádi propečenou

  4. Lososovitého pstruha s bramborovo-čočkovým pyré podáváme na nahřátých talířích. Vhodným doplňkem je hlávkový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!