Pstruh s bramborovo-čočkovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl máslo 400 g brambory mletý bílý pepř 1 hrst červená čočka 50 - 100 ml smetana ke šlehání 1 lžíce čerstvá řeřicha 2 porce růžovomasý lososovitý pstruh s kůží
Postup Pstruh s bramborovo-čočkovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety z lososovitého pstruha očistíme, potřeme olejem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut v chladu odležet
Mezitím si připravíme bramborovo-čočkové pyré. Oloupané syrové brambory povaříme v osolené vodě do poloměkka a pak přidáme dvě plné hrsti červené čočky. Měkké brambory s čočkou scedíme, necháme okapat a spolu se lžící másla, smetanou, 1/2 lžičkou prolisovaného česneku vyšleháme na hladké pyré. Do horkého bramborovo-čočkového pyré vmícháme čerstvou řeřichu
Odležené porce pstruha otřeme papírovou utěrkou a opečeme z obou stran na másle do růžova. Doba pečení záleží na tom, jak máme rybu rádi propečenou
Lososovitého pstruha s bramborovo-čočkovým pyré podáváme na nahřátých talířích. Vhodným doplňkem je hlávkový salát.