Závitky z filet ze pstruha recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 plátky máslo
2 ks pstruh
1 špetka pepř
4 plátky uzená slanina
4 plátky sýr Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Pro 4 osoby si připravíme dva pstruhy, nejlépe zbavené vnitřností a šupin. Z celého pstruha oddělíme filetovacím nožem z každé jeho strany jeden filet. Toto je asi ten nejnáročnější úkol, který zabere nejvíce času z přípravy

  2. Hotová filátka položíme kůží dolů, osolíme, opepříme (samozřejmě, že nejlepší efekt bude mít čerstvě mletý pepř z mlýnku) a poklademe plátkem eidamu a plátkem slaniny (zkoušela jsem to s úplně obyčejnou uzenou slaninou a bylo to bezva). Naplněné závitky pevně stočíme do závitku a zajistíme párátkem, nebo popř. pevnou nití. Na pekáč dáme pod každý závitek malý kousek másla a dáme zapéct do trouby cca na 25 min

  3. Hotové kousky vyndáme z trouby a zbavíme je zpevňovacího materiálu, nakonec můžeme na hřbet položit ještě kostičku sýra a zapéct v troubě tak, aby se pouze roztavil sýr

  4. Tento předkrm, nebo chcete-li chuťovka je, jak za tepla i za studena, skvělým zpestřením letního dne. Velmi doporučuji zaexperimentovat se zralým ovocem, bezvadná je kombinace se zralou medovou hruškou a samozřejmě s dobrým vínem, to ale už nechám na jiných gurmánech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!