Zeleninový kuskus s uzeným pstruhem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- voda vegeta olivový olej 1 ks červená paprika sójová omáčka čerstvá petrželka čerstvě mletý pepř 200 g uzený pstruh 2 ks jarní cibulka s natí 200 g celozrnný kuskus salátové bylinky (mlýnek)
Postup Zeleninový kuskus s uzeným pstruhem
Postup přípravy receptu
-
Kuskus nasypeme do větší misky a zalijeme horkou (téměř vřící) vodou. Přidáme lžičku vegety a lžíci oleje. Případně postupujeme podle návodu na obalu. Přikryjeme pokličkou a necháme do kuskusu všechnu vodu vstřebat
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku. Zasypeme pepřem, salátovými bylinkami a zakápneme sójovou omáčkou. Zeleninu krátce prohřejeme a vmícháme ke kuskusu, nakonec přidáme i nasekanou petrželku
Uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Můžeme použít i uzeného lososa nebo jinou rybu
Zeleninový kuskus dáme na talíře a poklademe pstruhem. Podáváme jako hlavní chod zastudena.