Plněné kuřecí "špalky" recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
voda
300 g kuřecí prsa
1 ks červená cibule
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
500 g kuřecí řízek
300 g plátková anglická slanina
4 ks nakládaná červená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nádivku. Kuřecí prsa (300 g) v kuchyňském robotu rozmělníme na kaši

  2. Očištěné a peciček zbavené chilli papričky usekáme najemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na malém množství oleje. Do kuřecí mleté směsi vmícháme vejce, vychladlou orestovanou cibuli, pokrájené chilli papričky, ochutíme solí, opeříme a necháme 15 minut v chladu rozležet

  3. Mezitím si připravíme z kuřecího masa a slaniny "kabátek" na roládu. Kuřecí prsa (500g) omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme

  4. Nyní si na pracovní plochu rozložíme pečící papír nebo dostatečně širokou potravinovou fólii, která bude našim pomocníkem při tvarování rolády. Na papír nebo fólii rozložíme plát alobalu tak, aby ze všech stran byl menší o 2 cm

  5. Na alobal příčně klademe plátky slaniny tak, aby se jejich okraje zčásti překrývaly. Potom na slaninu klademe plátky masa, které potřeme nádivkou. Pomocí fólie, kterou od sebe nadzvedáváme, vytvoříme roládu zabalenou do alobalu. Konce pevně uzavřeme a necháme 2 hodiny odležet v chladu

  6. Potom roládu ostrým nožem rozdělíme na 6 porcí, "špalků" které ovážeme potravinovým provázkem. Zprudka špalky z obou stran nastojato opečeme na oleji a naležato vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme při 160 °C přibližně 40 minut

  7. Z hotového masa odstraníme provázky a alobal. Vypečenou šťávu zjemníme máslem a podáváme s vařenými brambory. Zdobíme usekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!