Vaječná knedlíková omeleta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
2 ks vejce
mléko
3 ks houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme knedlíky na malé kostky - cca 1 x 1 cm. Na pánev dáme rozehřát olej. Poté vložíme nakrájené kostičky knedlíků a necháme mírně osmahnout po všech stranách

  2. Mezitím dáme do sklenice, nebo hrnku dvě vejce a mléko, osolíme a vidličkou rozšleháme, až se nám vejce s mlékem spojí a udělají vaječnou emulzi

  3. Jakmile jsou knedlíky mírně osmahnuté, zalijeme knedlíky rozšlehanými vejci. Necháme na mírném ohni u plynového hořáku, nebo zeslabením teploty na elektrickém sporáku smažit tak, až je omeleta zespodu zabarvená dozlatova. Je třeba kontrolovat mírným pozvednutím naběračkou

  4. Potom na pánev přiklopíme talíř, přidržíme druhou rukou talíř na pánvi a omeletu překlopíme na talíř. Omeletu z talíře znovu položíme neosmaženou stranou zpět na pánev a necháme také osmažit dozlatova. A jídlo je hotové

  5. Omeletu přeneseme na talíř - dětem případně rozkrojíme na polovinu, nebo na čtvrtiny

  6. Jako přílohu můžeme podávat v zimě sterilované okurky, červenou řepu, jablka s křenem, nebo různé zeleninové saláty. V létě potom čerstvou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!