Vaječná knedlíková omeleta recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Vaječná knedlíková omeleta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nakrájíme knedlíky na malé kostky - cca 1 x 1 cm. Na pánev dáme rozehřát olej. Poté vložíme nakrájené kostičky knedlíků a necháme mírně osmahnout po všech stranách
Mezitím dáme do sklenice, nebo hrnku dvě vejce a mléko, osolíme a vidličkou rozšleháme, až se nám vejce s mlékem spojí a udělají vaječnou emulzi
Jakmile jsou knedlíky mírně osmahnuté, zalijeme knedlíky rozšlehanými vejci. Necháme na mírném ohni u plynového hořáku, nebo zeslabením teploty na elektrickém sporáku smažit tak, až je omeleta zespodu zabarvená dozlatova. Je třeba kontrolovat mírným pozvednutím naběračkou
Potom na pánev přiklopíme talíř, přidržíme druhou rukou talíř na pánvi a omeletu překlopíme na talíř. Omeletu z talíře znovu položíme neosmaženou stranou zpět na pánev a necháme také osmažit dozlatova. A jídlo je hotové
Omeletu přeneseme na talíř - dětem případně rozkrojíme na polovinu, nebo na čtvrtiny
Jako přílohu můžeme podávat v zimě sterilované okurky, červenou řepu, jablka s křenem, nebo různé zeleninové saláty. V létě potom čerstvou zeleninu.