Dušené vepřové kousky na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
150 - 200 ml vývar
1 lžička máslo
1 ks cibule
hladká mouka
3 špetky drcený kmín
naťová cibulka
mletý černý pepř
600 g vepřová krkovice bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Libovou vepřovou krkovici nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno

  2. Na horkém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přidáme kousky masa, které za stálého míchání necháme zatáhnout. Opečené maso podlijeme vývarem, ochutíme špetkou pepře a drceného kmínu a zakryté na mírném ohni dusíme doměkka. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme na požadovanou hustotu a můžeme servírovat

  3. Dušené vepřové kousky na česneku rozdělíme na porce a servírujeme s dušenou rýží nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme jemně nasekanou naťovou cibulkou a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!