Dušené vepřové kousky na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 150 - 200 ml vývar 1 lžička máslo 1 ks cibule hladká mouka 3 špetky drcený kmín naťová cibulka mletý černý pepř 600 g vepřová krkovice bez kosti
Postup Dušené vepřové kousky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Libovou vepřovou krkovici nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno
Na horkém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přidáme kousky masa, které za stálého míchání necháme zatáhnout. Opečené maso podlijeme vývarem, ochutíme špetkou pepře a drceného kmínu a zakryté na mírném ohni dusíme doměkka. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme na požadovanou hustotu a můžeme servírovat
Dušené vepřové kousky na česneku rozdělíme na porce a servírujeme s dušenou rýží nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme jemně nasekanou naťovou cibulkou a podáváme jako hlavní chod.