Vepřové na dušeném zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule voda 600 g vepřové maso 1 - 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř bujon 1 ks bílé hlávkové zelí světlá hotová jíška
Postup Vepřové na dušeném zelí
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí otrháme od tvrdých částí a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, jednu z nich si odložíme stranou. Maso nakrájíme na kostky
V hrnci rozehřejeme olej a dáme osmahnout cibulku. Přisypeme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka asi 25 minut. Sem tam promícháme a podlijeme vodou. Nakonec dušené zelí zahustíme hotovou jíškou a necháme krátce prohřát
Mezitím si na druhé cibulce osmahneme nakrájené maso. Přidáme papriku, zlehka orestujeme, osolíme (nebo dáme kousek bujonu), opepříme a podlijeme trochou vody. Maso vydusíme doměkka a až na šťávu
Zelí rozdělíme na talíře, do středu dám porci masa. Vepřové na dušeném zelí podáváme s čerstvým chlebem.