Rychlý dezert s broskvemi recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr olej 4 ks vejce máslo 5 lžic voda 2 lžíce citronová šťáva 4 lžíce smetana ke šlehání 4 ks broskev 4 plátky bílý chléb 3 lžíce třtinový cukr
Postup Rychlý dezert s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Příprava ovoce: Malé broskve omyjeme a vypeckujeme. Na velkou pánev dáme malé množství oleje a zahřejeme. Rozložíme broskve řezem dolů, vše zasypeme třtinovým cukrem, přidáme asi 1 lžíci másla a zvolna propékáme, dokud se cukr nerozpustí. Potom půlky broskví otočíme, přilijeme asi 5 lžic vody a citronovou šťávu. Měkké broskve se vzniklou šťávou odstavíme z tepla a necháme vychladnout
Z bílého chleba odkrojíme 4 plátky silné asi 2 cm. Do šlehače vložíme celá vejce, cukr a tekutou šlehačku. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký a hustý krém. Do tohoto krému namočíme plátky chleba asi na 1 - 2 minuty. To záleží na síle chleba a jeho tvrdosti
Smočené plátky chleba pečeme z obou stran na oleji dozlatova
Opečené tousty rozložíme na talířky, na ně klademe připravené broskve, vše zakapeme šťávou a podáváme ozdobené šlehačkou, smetanou nebo jogurtem. Rychlý dezert s broskvemi chutná teplý i studený.