Rychlý zeleninový pilaf recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 90 g hrášek 2 stroužky česnek 1 ks rajče 60 g žampiony 700 ml zeleninový vývar 1/2 lžičky mletý kmín 1/2 ks celá skořice 2 ks kardamom 450 g rýže basmati 2 lžíce slunečniový olej
Postup Rychlý zeleninový pilaf
Postup přípravy receptu
-
Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (odtékající voda by měla být čirá) a necháme okapat. Žampiony, měly by být malé, oloupeme a očistíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek očistíme a nakrájíme na kostičky
V rendlíku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme česnek, skořici, kardamom, kmín a opékáme je za stálého míchání zhruba minutu. Potom vmícháme rajče a žampiony a pokračujeme v zahřívání ještě 3 minuty
Do rendlíku přidáme rýži a hrášek, promícháme, minutu povaříme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, rendlík přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 - 15 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Odstraníme skořici a kardamom
Rychlý zeleninový pilaf rozdělíme do misek a ihned podáváme. Recept na zeleninový pilaf je na 4 porce
Zdroj: Rychle a snadno, edice 100 nejlepších receptů