Rychlý zeleninový pilaf recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

90 g hrášek
2 stroužky česnek
1 ks rajče
60 g žampiony
700 ml zeleninový vývar
1/2 lžičky mletý kmín
1/2 ks celá skořice
2 ks kardamom
450 g rýže basmati
2 lžíce slunečniový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (odtékající voda by měla být čirá) a necháme okapat. Žampiony, měly by být malé, oloupeme a očistíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek očistíme a nakrájíme na kostičky

  2. V rendlíku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme česnek, skořici, kardamom, kmín a opékáme je za stálého míchání zhruba minutu. Potom vmícháme rajče a žampiony a pokračujeme v zahřívání ještě 3 minuty

  3. Do rendlíku přidáme rýži a hrášek, promícháme, minutu povaříme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, rendlík přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 - 15 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Odstraníme skořici a kardamom

  4. Rychlý zeleninový pilaf rozdělíme do misek a ihned podáváme. Recept na zeleninový pilaf je na 4 porce

  5. Zdroj: Rychle a snadno, edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!