Rychlý zeleninový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
3 ks brambory
voda
4 lžíce mražený hrášek
3 lžíce piniové oříšky
0,5 balíčků mražená zelenina
mletý černý pepř
0,5 kostek zeleninový bujon
4 lžíce strouhaný celer
4 lžíce strouhaná petržel

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Petržel a celer mám doma předpřipravené v mrazáku

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme brambory a krátce je orestujeme. Vsypeme ostatní zeleninu, zalijeme vroucí vodou, přidáme půlku bujonové kostky a přivedeme k varu. Vody dáme jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Zeleninu vaříme, až změkne

  3. Z polévky odebereme asi 2/3 a dáme je do vyšší nádobky. Přidáme piniové oříšky a vše rozmixujeme. Rozmixovanou část vrátíme zpět do hrnce a ochutíme solí a pepřem. Podle potřeby ji zředíme nebo povaříme, aby zhoustla

  4. Rychlý zeleninový krém podáváme s čerstvým pečivem. Můžeme jej zjemnit lžící zakysané smetany a posypat čerstvou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!