Rychlý zeleninový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 3 ks brambory voda 4 lžíce mražený hrášek 3 lžíce piniové oříšky 0,5 balíčků mražená zelenina mletý černý pepř 0,5 kostek zeleninový bujon 4 lžíce strouhaný celer 4 lžíce strouhaná petržel
Postup Rychlý zeleninový krém
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Petržel a celer mám doma předpřipravené v mrazáku
V kastrolu rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme brambory a krátce je orestujeme. Vsypeme ostatní zeleninu, zalijeme vroucí vodou, přidáme půlku bujonové kostky a přivedeme k varu. Vody dáme jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Zeleninu vaříme, až změkne
Z polévky odebereme asi 2/3 a dáme je do vyšší nádobky. Přidáme piniové oříšky a vše rozmixujeme. Rozmixovanou část vrátíme zpět do hrnce a ochutíme solí a pepřem. Podle potřeby ji zředíme nebo povaříme, aby zhoustla
Rychlý zeleninový krém podáváme s čerstvým pečivem. Můžeme jej zjemnit lžící zakysané smetany a posypat čerstvou pažitkou.