Cukeťáky s uzeným masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 2 lžičky majoránka 1 kg cuketa 1 ks menší cibule 8 lžic hladká mouka 150 g uzené maso 1/2 lžičky mletý kmín tuk na smažení
Postup Cukeťáky s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek rozetřeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na malé kousky, lze využít i struhadlo
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh
Do větší mísy dáme cuketu, žloutky, česnek, cibuli, majoránku, kmín, hladkou mouku a vše dobře promícháme. Přidáme kousky uzeného masa a opět promícháme. Podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme do těsta pevný sníh z bílků
Na rozpáleném tuku smažíme klasické placky (jako bramboráky) z obou stran. Po osmažení klademe cukeťáky na savé utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk
Cukeťáky s uzeným masem podáváme ještě teplé.