Celerová polévka s koprem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr olej sůl 3 ks vejce ocet 1 ks brambory 200 - 300 ml mléko 250 g řapíkatý celer 400 - 500 ml drůbeží vývar 2 - 3 lžíce čerstvý kopr
Postup Celerová polévka s koprem
Postup přípravy receptu
-
Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme malé kousky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kopr jemně usekáme. Vajíčka rozklepneme do misky a rozšleháme
Na oleji krátce orestujeme celer a bramboru. Podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Potom zeleninu tyčovým mixérem rozmělníme do hladké konzistence. Podle hustoty krému můžeme přilít ještě trochu vývaru. Přidáme mléko a polévku přivedeme k varu. Nakonec do celerové polévky vmícháme vejce a usekaný kopr. Podle chuti okyselíme octem, přisladíme a osolíme
Celerovou polévku s koprem a vejci můžeme podávat s pečivem k večeři.