Smetanová mrkvovo-celerová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1/2 hrnku celer 2 hrnky mrkev 3 - 4 lžíce zakysaná smetana 2 špetky mletý bílý pepř 1 lžíce tatarská omáčka
Postup Smetanová mrkvovo-celerová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer dobře očistíme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle
Mrkev s celerem dáme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a dochutíme. Použijeme sůl, mletý bílý pepř a tatarskou omáčku. Vše spojíme krémovitou zakysanou smetanou a dobře promícháme
Smetanovou mrkvovo-celerovou pomazánku podáváme na opečených toastech. Je vhodná i na nejrůznější oslavy.