Žampionová smetanová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
60 g máslo
1 l mléko
250 ml smetana
6 - 7 ks žampiony
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté žampiony nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulky očistíme a zvlášť nakrájíme spodní část a zvlášť zelenou nať. V hrnci rozpustíme máslo a chvíli na něm smažíme pokrájené cibulky bez natě. Pak přidáme žampiony a zelenou cibulovou nať a ještě chvíli smažíme. Podlijeme malým množstvím vody a 5 minut dusíme

  2. V hrnečku rozkvedláme dohladka mouku se smetanou a trochou mléka. Zbytek mléka přilijeme k žampionům a na mírném ohni přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání asi 2 minuty, přidáme smetanu s moukou, znovu přivedeme k varu. Nakonec do polévky rozklepneme 1 vejce, v polévce rozkvedláme a jen krátce povaříme, dokud se vejce nesrazí. Hustota polévky závisí na velikosti žampionů. Podle potřeby ji můžeme naředit mlékem, nebo naopak, zahustit hladkou moukou

  3. Smetanovou žampionovou polévku podáváme samotnou nebo s upečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!