Dědova pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks cibule 2 lžíce pažitka 1 lžíce majonéza 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 1 lžíce plnotučná hořčice sardelová pasta 1 lžíce tatarská omáčka 1 ks uzená makrela
Postup Dědova pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájíme cibuli a v sítu ji spaříme vařící vodou, abychom vyplavili dráždivé silice a cibuli necháme okapat
Vidličkou utřeme do pěny máslo, plnotučnou hořčici a sardelovou pastu. Na toto množství stačí 2 - 3 cm pasty. Přidáme drceného tuňáka, maso z uzené makrely zbavené kostí, jednu lžíci majonézy a tatarské omáčky, nezapomeneme na nasekanou pažitku. Dědovu pomazánku promícháme a dáme vychladit
Dědova pomazánka je vhodná na jednohubky či chlebíčky. Dobrá je na bílé i celozrnné pečivo a také na chleba.