Dědova pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce pažitka
1 lžíce majonéza
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1 lžíce plnotučná hořčice
sardelová pasta
1 lžíce tatarská omáčka
1 ks uzená makrela

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájíme cibuli a v sítu ji spaříme vařící vodou, abychom vyplavili dráždivé silice a cibuli necháme okapat

  2. Vidličkou utřeme do pěny máslo, plnotučnou hořčici a sardelovou pastu. Na toto množství stačí 2 - 3 cm pasty. Přidáme drceného tuňáka, maso z uzené makrely zbavené kostí, jednu lžíci majonézy a tatarské omáčky, nezapomeneme na nasekanou pažitku. Dědovu pomazánku promícháme a dáme vychladit

  3. Dědova pomazánka je vhodná na jednohubky či chlebíčky. Dobrá je na bílé i celozrnné pečivo a také na chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!