Dědův kuřecí řízek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžička sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
2 lžičky kari koření
20 dkg jemné párky
2 hrnky vařené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jemně posolíme a popepříme, přidáme na nudličky nakrájené libové párky (dlouhé asi 2 cm, o hraně cca 5 mm), posypeme 2 lžičkami koření podle chuti. Dále přidáme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a 4 celá vejce. Důkladně vše promícháme, aby se všechny ingredience pěkně propojily

  2. Na pánev o průměru 20 cm dáme 2 lžíce oleje a po jeho rozpálení rozprostřeme rovnoměrně polovinu připravené směsi. Pokud se náhodou směs na pánev přichytává, jemně ji uvolníme obracečkou. Po zčervenání spodní strany řízek pomocí dvou obraceček obrátíme a opečeme i z druhé strany. Přímo na pánvi, pokud je litinová, nebo až na talíři řízek rozdělíme na dvě poloviny

  3. Jako příloha mohou být vařené brambory a různé zeleninové saláty. Dědův kuřecí řízek rozhodně stojí za vyzkoušení!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!