Avokádové mističky recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 lžíce olivový olej 1 ks menší cibule 1 lžička citronová šťáva 100 g strouhaný sýr 2 - 3 lžíce strouhaný sýr olej na vymazání mletý zelený pepř 2 ks větší avokádo
Postup Avokádové mističky
Postup přípravy receptu
-
Zralá avokáda omyjeme, podélně rozřízneme a vyjmeme pecku. Každou půlku avokáda opatrně vydlabeme a dužinu dáme do mističky, kde ji důkladně rozmačkáme vidličkou
Cibuli i česnek oloupeme. Na drobné kostičky nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji, vmícháme prolisovaný česnek a odstavíme. Cibuli s česnekem vmícháme do avokádové kaše, osolíme, opepříme a přimícháme strouhaný sýr (eidam, ementál, apod.). Přidáme asi lžičku citronové šťávy
Směsí naplníme vydlabané mističky avokáda a položíme na vymazaný plech. Nahoru posypeme trochou strouhaného sýra a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Avokádové mističky pečeme na 170 °C asi 15 minut
Avokádové mističky jsou výborným teplým předkrmem.