Dědovo řízné plecko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks celer
5 snítek rozmarýn
1 lžíce grilovací koření
4 lžíce olivový olej
1 ks červená kapie
chilli koření
1,5 hrnek voda na podlití
750 g vepřové plecko
mletý černý pepř
4 ks slovenská paprika

Postup přípravy receptu

  1. Den předem vepřové plecko podle chuti nakrájíme na centimetrové plátky - máme-li více rádi ostré, nebo chceme-li pečeni mít jen pikantní, ponecháme ji v celku. Maso dáme do pekáče, z obou stran okořeníme čerstvě namletým chilli a pepřem. Nakonec maso pokapeme olivovým olejem a necháme přikryté přes noc v chladničce

  2. Druhý den oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Pod maso dáme cibuli, česnek a čerstvé snítky rozmarýnu. Maso osolíme, podlijeme a zakryté dáme péct. Pokud pečeme maso v celku, tak můžeme povrch naříznout do mřížky, posolit, vložit nasekaný česnek a snítky rozmarýnu

  3. Dále očistíme malý celer, kapii a papriky. Celer nakrájíme na tenké plátky a ty potom na nudličky. Papriky a kapii nakrájíme na čtverečky. Zeleninu osolíme, můžeme posypat grilovacím kořením a přidáme k masu. Dědovo řízné vepřové plecko pečeme zakryté doměkka a na posledních 15 minut odkryjeme, aby maso dostalo barvu

  4. Dědovo řízné plecko podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!