Slané trubičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
200 g listové těsto
plnotučná hořčice
100 g anglická slanina
100 g moravské uzené
olej na vymazání
hladká mouka na podsypání
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník a nakrájíme na pásy. Jednotlivé pásy potřeme hořčicí a poklademe střídavě plátky uzeného a anglické slaniny. Pásy si rozkrájíme na obdélníky podle velikosti trubiček

  2. Trubičky lehce potřeme olejem a omotáme kousky těsta (uzeninou dovnitř), okraje dobře přitiskneme. Trubičky (cca 20 kousků) naskládáme na lehce vytřený plech, každou potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (sezamová, lněná, slunečnicová)

  3. Slané trubičky pečeme do zezlátnutí, asi 10 - 15 minut na 170 °C. Ještě teplé opatrně stáhneme z trubiček a můžeme ihned podávat. Jsou stejně dobré teplé jako studené

  4. Slané trubičky můžeme také naplnit jakoukoli pěnou (sýrová, bylinková, slaná, tvarohová).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!