Slané trubičky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- vejce 200 g listové těsto plnotučná hořčice 100 g anglická slanina 100 g moravské uzené olej na vymazání hladká mouka na podsypání semínka
Postup Slané trubičky
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník a nakrájíme na pásy. Jednotlivé pásy potřeme hořčicí a poklademe střídavě plátky uzeného a anglické slaniny. Pásy si rozkrájíme na obdélníky podle velikosti trubiček
Trubičky lehce potřeme olejem a omotáme kousky těsta (uzeninou dovnitř), okraje dobře přitiskneme. Trubičky (cca 20 kousků) naskládáme na lehce vytřený plech, každou potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (sezamová, lněná, slunečnicová)
Slané trubičky pečeme do zezlátnutí, asi 10 - 15 minut na 170 °C. Ještě teplé opatrně stáhneme z trubiček a můžeme ihned podávat. Jsou stejně dobré teplé jako studené
Slané trubičky můžeme také naplnit jakoukoli pěnou (sýrová, bylinková, slaná, tvarohová).