Veganské slané lívance recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl voda 1 lžička koření na maso 3 lžičky hladká mouka 3 lžičky hrubá mouka 1/4 ks červená paprika 1/4 konzervy sterilovaná kukuřice 1/4 konzervy sterilovaný hrášek 6 lžiček cizrnová mouka 2 lžičky lahůdkové droždí
Postup Veganské slané lívance
Postup přípravy receptu
-
Sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Všechny přísady smícháme v misce a naředíme vodou na hustotu lívancového těsta. Sůl přidáme podle chuti, stačí 1/4 lžičky. Množství hrášku a kukuřice je odměřeno z malé konzervy
Lívance smažíme po obou stranách dozlatova na troše rozpáleného oleje
Veganské slané lívance podáváme teplé i studené. Jsou dobré na snídani, večeři, ale i jako svačinka
Recept je uveden v malých lžičkách, protože jsem ho dělala poprvé a netušila jsem, co z toho vznikne. Ale vyšel velmi příjemný a zdravý recept, bylo toho akorát na dvě porce. Droždí lahůdkové není běžné droždí, ale sypká a chutná přísada do jídel.