Slané trojúhelníčky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce kečup 1 - 2 ks klobása 100 g niva 1 balíček listové těsto hrubozrnná sůl celý kmín mouka na podsypání
Postup Slané trojúhelníčky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si oloupeme klobásku, pak ji nakrájíme na hrubší kolečka a každé kolečko ještě rozpůlíme na dvě půlkolečka. Poté si nakrájíme nivu a na menší kousky - velikost jednotlivých kousků by měla být o něco menší než velikost půlkoleček klobásek
Listové těsto si rozválíme do obdélníkového tvaru na pomoučněném vále a rádýlkem si vytvoříme pravidelné čtverečky. Doprostřed každého čtverečku si dáme trochu kečupu - bohatě nám postačí množství malé lžičky. Pak na každý čtvereček dáme půlkolečko klobásky a na to kousek nivy (s množstvím sýra to nesmíme přehánět, aby nám při pečení nevytekl). Pak čtverečky přeložíme a vytvoříme trojúhelníčky. Můžeme samozřejmě vytvořit i jiné tvary než trojúhelníčky
Trojúhelníčky přeložíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme je rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kmínem a trochou hrubozrnné soli (se solí to nesmíme přehánět, protože niva je dost slaná)
Slané trojúhelníčky pečeme ve vyhřáté troubě nejdřív při vyšší teplotě, až se nám těsto nafoukne, tak teplotu snížíme a ještě několik minut pečeme.