Šlehačková bábovka z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžičky kakao
1 balíček prášek do pečiva
250 ml cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 ml polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehačce rozmícháme vejce a nalijeme do pečící nádoby pekárny

  2. Přidáme cukry, mouku a zapneme na program Dort a necháme 5 minut míchat. Po této době vsypeme prášek do pečiva a necháme míchat ještě dvě minuty

  3. Pak pekárnu vypneme a odebereme jednu naběračku těsta. Do těsta lžičkou vmícháme kakao, dobře promícháme a nalijeme zpět do pekárny. Ještě na dvě otočení zapneme pekárnu na program dort, ale opravdu jen na dvě otočení. Hnědé těsto by při více otočení obarvilo celou bábovku

  4. Pak pekárnu přestavíme na pečení a zapneme

  5. Přestože je domácí pekárna chytrý stroj, i tady je potřeba suchou špejlí zkusit, zda je bábovka dobře propečena. Pokud hodina pečení nestačí, ještě čas přidáme a pečlivě hlídáme

  6. Hotovou šlehačkovou bábovku z domácí pekárny opatrně vyklopíme, poprášíme moučkovým cukrem a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!