Šlehačková bábovka z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžičky kakao 1 balíček prášek do pečiva 250 ml cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 500 ml polohrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání
Postup Šlehačková bábovka z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Ve šlehačce rozmícháme vejce a nalijeme do pečící nádoby pekárny
Přidáme cukry, mouku a zapneme na program Dort a necháme 5 minut míchat. Po této době vsypeme prášek do pečiva a necháme míchat ještě dvě minuty
Pak pekárnu vypneme a odebereme jednu naběračku těsta. Do těsta lžičkou vmícháme kakao, dobře promícháme a nalijeme zpět do pekárny. Ještě na dvě otočení zapneme pekárnu na program dort, ale opravdu jen na dvě otočení. Hnědé těsto by při více otočení obarvilo celou bábovku
Pak pekárnu přestavíme na pečení a zapneme
Přestože je domácí pekárna chytrý stroj, i tady je potřeba suchou špejlí zkusit, zda je bábovka dobře propečena. Pokud hodina pečení nestačí, ještě čas přidáme a pečlivě hlídáme
Hotovou šlehačkovou bábovku z domácí pekárny opatrně vyklopíme, poprášíme moučkovým cukrem a servírujeme.