Hovězí plátky s mrkví recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl majoránka 0,5 sklenek voda 3 ks mrkev 1 lžíce olivový olej 1 lžíce olivový olej 8 lžic balzamikový ocet čerstvě mletý pepř 1 kg hovězí libové maso
Postup Hovězí plátky s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Kus libového hovězího masa očistíme od zbytečného tuku, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na tenké a menší plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíky. Mrkev krátce povaříme v osolené vodě
V misce promícháme olej, balzamikový ocet, majoránku, čerstvě mletý pepř, sůl a do misky vložíme plátky masa. Plátky masa marinujeme 20 minut za občasného obracení
Plátky masa smažíme v trošce oleje prudce z obou stran. Přidáme mrkev a podle potřeby pár lžic vody a společně pár minut prosmažíme
Hovězí plátky s mrkví podáváme s rýží k hlavnímu chodu.