Hovězí plátky s mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
majoránka
0,5 sklenek voda
3 ks mrkev
1 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
8 lžic balzamikový ocet
čerstvě mletý pepř
1 kg hovězí libové maso

Postup přípravy receptu

  1. Kus libového hovězího masa očistíme od zbytečného tuku, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na tenké a menší plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíky. Mrkev krátce povaříme v osolené vodě

  2. V misce promícháme olej, balzamikový ocet, majoránku, čerstvě mletý pepř, sůl a do misky vložíme plátky masa. Plátky masa marinujeme 20 minut za občasného obracení

  3. Plátky masa smažíme v trošce oleje prudce z obou stran. Přidáme mrkev a podle potřeby pár lžic vody a společně pár minut prosmažíme

  4. Hovězí plátky s mrkví podáváme s rýží k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!