Hovězí plátky po řecku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
5 lžic olej
sůl
600 g cibule
5 lžic rajčatový protlak
5 lžic červené víno
6 ks hovězí plátek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno

  2. Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak, červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo. Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka

  3. Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!