Hovězí plátky po řecku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek 5 lžic olej sůl 600 g cibule 5 lžic rajčatový protlak 5 lžic červené víno 6 ks hovězí plátek mletý černý pepř
Postup Hovězí plátky po řecku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno
Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak, červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo. Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka
Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem