Bábovka s ovocem a rozinkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g cukr 120 g máslo 5 lžic rum 5 ks žloutek 200 g mléko 200 g rozinky 1 kostka droždí 500 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra tuk na vymazání 150 g kandované ovoce mouka na vysypání
Postup Bábovka s ovocem a rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Kandované ovoce pokrájíme na malé kousky a i s rozinkami namočíme do rumu. Z dobře očištěného bio citronu nastrouháme lžíci citronové kůry. Droždí rozdrobíme a přelijeme polovinou sklenky vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzniknout kvásek
Do větší mísy prosejeme hladkou mouku. Mouku promícháme s cukrem, solí a nastrouhanou citronovou kůrou. Přimícháme zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme těsto
Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu. Mléka můžeme přidat podle potřeby. Rumové ovoce i s rozinkami opatrně vmícháme do těsta a necháme ještě 20 minut naposledy kynout
Větší bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do připravené formy uhladíme těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Bábovku pečeme pomalu dozlatova
Bábovka s ovocem a rozinkami se může pocukrovat cukrem moučka a po vychlazení vychutnávat u kávy i u čaje.