Skořicové tolárky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce rum
150 g cukr moučka
75 g cukr moučka
2 lžičky mletá skořice
150 g hladká mouka
100 g sekané mandle
teplá voda
100 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké těsto, které dáme do chladu odpočinout

  2. Z těsta vytvarujeme dva válečky a rozkrájíme na kolečka tloušťky 5 mm. Kolečka vidličkou rozmačkáme na placičky a upečeme v rozehřáté troubě dorůžova

  3. Vychladlé skořicové tolárky potřeme skořicovou polevou. Příprava je jednoduchá. Moučkový cukr utřeme se skořicí a horkou vodou

  4. Skořicové tolárky necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!