Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 150 g máslo 250 g cukr krupice 350 g třešně 75 g hladká mouka máslo na vymazání mouka na vysypání 300 g cottage 200 g kvalitní čokoláda
Postup Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage
Postup přípravy receptu
-
Do menšího kastrůlku dáme pokrájené máslo, na kousky rozlámanou čokoládu a umístíme jej nad větší hrnec s lehce bublající vodou. V takto připravené vodní lázni necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit
Než se čokoláda rozpustí, vypeckujeme třešně
Čokoládovou polevu necháme lehce vychladnout a vmícháme 200 g cukru. Poté po jednom zašleháme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku
Cottage rozmixujeme a vyšleháme se zbylými 2 vejci a 50 g cukru
Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy střídavě vrstvíme tmavé a světlé těsto. Koláč poklademe třešněmi a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté formu zakryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut
Upečený třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage necháme vychladnout a můžeme podávat. Pro oživení jej dozdobíme lístky meduňky.