Zdravý třešňový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1/2 hrnku mléko 1 lžička prášek do pečiva 1 hrst mandle 1 hrnek třešně 1 lžička mletá skořice 1 ks vanilkový lusk 1/2 hrnku třtinový cukr 1/2 hrnku jablečné pyré 1,5 hrnek špaldová mouka
Postup Zdravý třešňový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si vyložíme dortovou formu pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 °C
Poté vypeckujme třešně, mandle nakrájíme na menší kousky a vyloupeme vanilkový lusk
Na těsto budeme potřebovat dvě mísy. V jedné míse smícháme suché suroviny - mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, skořici a sůl. V druhé míse smícháme mokré suroviny - mléko, jablečné pyré, olej, vejce a vyloupaný vanilkový lusk. Obě vzniklé směsi společně vyšleháme do hladkého těsta
Vzniklé těsto přelijeme do dortové formy, na těsto poklademe třešně a nakonec zasypeme mandlemi. Koláč pečeme na 160 - 180 °C cca 30 minut
Zdravý třešňový koláč podáváme vychlazený, můžeme ho ozdobit domácí šlehačkou.