Zdravý tvarohový koláč s borůvkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 lžic olej
sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
3 lžíce máslo
1 lžička prášek do pečiva
skořice mletá
350 g tvaroh měkký
1 balíček vanilkový cukr
150 g hrubá mouka
6 lžic hrubá mouka
150 g bílý jogurt
150 g celozrnná mouka
3 lžíce celozrnná mouka
150 g hnědý cukr
6 lžic hnědý cukr
3-5 lžic hnědý cukr
1 lžička čerstvě strouhaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. V první řadě si připravíme těsto. Mouku smícháme se všemi sypkými přísadami, přidáme tuk a vejce rozšlehané v jogurtu

  2. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme ideálně rozválíme přímo na pečícím papíru (popřípadě na vále a přeneseme do vymazaného a vysypaného pekáčku) a vložíme na plech

  3. Těsto potřeme tvarohem smíchaným s vejci, cukrem (záleží na chuti, kolik ho chcete dát) a citronovou kůrou, posypeme borůvkami a hustě posypeme drobenkou

  4. Tvarohový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi půl hodiny

  5. Po vychladnutí tvarohový koláč můžeme pocukrovat a podávat s čajem či kávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!