Krůtí rolka s hořčicí a smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
0,5 ks citron
120 g špek
olivový olej
mletý bílý pepř
400 ml zeleninový vývar
1 kg krůtí prsa
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Plát krůtího masa opláchneme, dobře osušíme a masový plát naklepeme. Hořčici promícháme se solí a větším množstvím bílého namletého pepře. Dochucenou hořčicí potřeme plát krůtího masa

  2. Na pečicí papír rozložíme slabé plátky špeku do tvaru našeho krůtího masa. Na rozložený špek položíme potřené maso a pomocí pečicího papíru srolujeme. Vzniklou rolku přichytíme pomocí kuchyňské nitě

  3. Pekáček polijeme trochou oleje a vložíme rolku, kterou pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut ze všech stran a poté teplotu snížíme na 180 °C. Rolku pečeme do změknutí asi 50 minut při podlévání vývarem

  4. Upečenou rolku vyndáme, odendáme nit a udržujeme v teple. Šťávu z pekáčku přelijeme do kastrůlku, rozehřejeme a vlijeme smetanu. Provaříme, odendáme a zakápneme citronovou šťávou podle chuti

  5. Krůtí rolku s hořčicí a smetanou nakrájíme na plátky a servírujeme s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!