Židovské krůtí stehno na dijonské horčici a majoránce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
300 g brambory
2 - 3 špetky majoránka
100 ml voda
30 ml dijonská hořčice
400 g krůtí stehno
3 špetky čerstvě mletý černý pepř
50 ml husí sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené krůtí stehna hustě prošpikujeme klínky česneku, pořádně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, hojně potřeme dijonskou hořčicí. Krůtí stehna opečeme v rozpálené husím sádle z každé strany, posypeme majoránkou, podlijeme malým množstvím vařicí vody a přikryjeme pokličkou

  2. Krůtí stehno pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C z jedné strany 25 minut, z druhé strany také 25 minut, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme stále přikryté ještě 110 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Kůžička musí být na povrchu do hněda a pěkně do křupava vypečená, maso bude měkké a bude se oddělovat od kosti

  3. Upečené stehno vybereme na desku, přikryjeme alobalem a v chutném výpeku z masa a husího sádla upečeme na křížalky pokrájené brambory, které budou na povrchu křupavé a uvnitř šťavnaté, měkké a krásně sametové

  4. Upečené krůtí stehno položíme na servírovací talíř a podáváme s upečenými brambory, vhodnou přílohou je lehký zelený listový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!