Krůtí s citronem a kukuřicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1/2 ks citron 2 lžičky olivový olej olivový olej 2 lžičky kremžská hořčice mletý černý pepř mletý černý pepř 200 - 250 g krůtí prsa 150 g mražená sladká kukuřice pikantní křen čerstvá petrželka nebo celerová nať
Postup Krůtí s citronem a kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky. Citron dobře omyjeme kartáčkem, rozkrojíme na půlku a ukrojíme dva plátky. Ze zbytku citronu vymačkáme šťávu, kterou promícháme s hořčicí, olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Maso naložíme do marinády a přidáme plátky citronu. Uchováme v lednici asi 5 hodin, poté plátky citronu vyjmeme a zbylou část necháme uležet přes noc
Marinované krůtí maso osmahneme na teflonové pánvi s pár kapkami oleje, když maso zbělá, přidáme mraženou kukuřici. Restujeme, dokud maso i kukuřice nezíská zlatavý nádech. Podle chuti můžeme krůtí směs ještě osolit a opepřit, případně přidat i jiné koření
Krůtí s citronem a kukuřicí servírujeme se lžící pikantního křenu, přikusujeme chléb. Další vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory, hodí se i krokety. Na ozdobu přidáme zelenou nať. Ihned podáváme.