Smažený vepřový mozeček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
voda
slunečnicový olej na smažení
600 g vepřový mozeček

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový mozeček dáme na síto, na chvíli ho vložíme do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody asi na 30 minut. Poté necháme mozeček od vody odkapat, opatrně odstraníme blanky i s cévami a ještě jednou jej umyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kusy a osolíme

  2. Vepřový mozeček obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s troškou soli a mléka a na závěr ve strouhance

  3. Obalený mozeček smažíme v dostatečném množství dobře rozpálené oleje, až je krásně zlatavý. Poté jej necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce

  4. Smažený vepřový mozeček servírujeme ihned po přípravě s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou. Pokrm můžeme doplnit i libovolným jemným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!