Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce strouhanka 2 lžíce solamyl 250 ml zakysaná smetana čerstvě mletý pepř sušený česnek 6 ks vepřová kotleta bez kosti slunečnicový olej na smažení
Postup Smažený vepřový řízek marinovaný v zakysané smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě
Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou
Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk
Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem
Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.