Sýrové toasty z rohlíků recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g niva
100 g mozzarella
1 lžička olivový olej
1 ks střední cibule
tatarská omáčka
mletá pálivá paprika
sušená majoránka
Tacos Sauce (rajčatová omáčka)
5 - 6 ks bílý rohlík
50 g plátkový ementál (45%)

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky podélně rozkrojíme a každý plátek potřeme tatarskou omáčkou a rajčatovou omáčkou Tacos Sauce (můžeme nahradit ostřejším kečupem). Rohlíky poklademe na hlubší plech vyložený pečícím papírem těsně vedle sebe

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme dozlatova na olivovém oleji

  3. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Plátkový ementál nakrájíme na hrubé proužky a zralejší nivu naporcujeme na plátky

  4. Na rohlíky rozdělíme osmahnutou cibuli a zlehka posypeme majoránkou a mletou paprikou. Podle chuti rozdělíme sýry. Jako poslední vždy rozdělujeme ementál, protože se nejvíc "rozteče"

  5. Troubu předehřejeme na střední teplotu. Sýrové toasty z rohlíků zapékáme asi 10 minut, poté na teplotě přidáme a zapečeme dozlatova. Celková doba pečení by neměla být delší než 20 minut!

  6. Sýrové toasty z rohlíků podáváme teplé, výborně chutnají k bílému a růžovému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!