Třešňový koláč z tvarohového těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 220 g máslo 3 lžíce máslo 250 g tvaroh 250 g cukr krupice 3 lžíce cukr moučka 3/4 kg třešně 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce hrubá mouka 250 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Třešňový koláč z tvarohového těsta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme tvaroh, krupicový i vanilkový cukr a rozklepneme 4 celá vejce. Přilijeme rozpuštěné máslo a rozmícháme v hladké těsto. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Po částech ji vmícháváme do tvarohového těsta
Třešně omyjeme a vypeckujeme
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, hustě poklademe třešněmi
Ze změklého másla, hrubé mouky a cukru rozžmouláme pomocí prstů drobenku
Drobenkou posypeme připravený třešňový koláč a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Koláč pečeme asi 25 - 30 minut, dokud není povrch zlatavý
Třešňový koláč z tvarohového těsta podáváme jako sladké pohoštění.