Skořicové rolky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce vejce 130 g máslo 1 lžíce rum 1 ks žloutek 100 g rozinky 0,5 kostek droždí 4 lžíce cukr krupice 4 - 5 lžic cukr moučka 1 lžíce mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 250 g polohrubá mouka 300 ml plnotučné mléko
Postup Skořicové rolky
Postup přípravy receptu
-
Z části vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, mléka, cukru, másla, jednoho vejce a žloutku zaděláme těsto. Zakryté těsto necháme 2 hodiny kynout
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prohněteme. Těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků a necháme je ještě 10 minut kynout
Na náplň smícháme rozpuštěné máslo s rumem, vanilkovým cukrem, cukrem moučka a s mletou skořicí. Přichystáme si rozinky. Jako náplň můžeme použít i mletý mák s cukrem, povidla, mleté ořechy, co kdo má rád
Každý bochánek rozválíme na podlouhlý ovál a celý ho potřeme skořicovou směsí. Pokud plníme ořechy či mákem, je lepší ovál před posypáním potřít rozšlehaným vejcem. Celý ovál nakrojíme šikmo ostrým nožem na několik pruhů, ale nedokrajujeme až k okraji. Těsto posypeme rozinkami, poté ovál podélně srolujeme, uděláme z něj uzlík a dáme na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem
Hotové rolky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 16 - 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C
Skořicové rolky po vychladnutí podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.
(function(){
var options = {
url: '//video.aktualne.cz/embed_iframe/skoricove-rolky/r~841a4334d77811e88bfaac1f6b220ee8/'
}
},{"@type": "HowToStep
_bbx_embed.insert(options)
},{"@type": "HowToStep
})()