Šlehačková kakaová roláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 10 dkg cukr 5 ks vejce 2 lžíce kakao 1 kelímek šlehačka 0,5 balíčků prášek do pečiva
Postup Šlehačková kakaová roláda
Postup přípravy receptu
-
Žloutky si ušleháme zvlášť s cukrem. Pak přidáme kakao, 1/2 prášku do
pečiva pro ty, co si tolik nevěří, že ji zvládnou vyšlehat bez prášku
V druhé misce si ušleháme sníh z bílků a ten pak musíme opatrně a pomalu přimíchávat po troškách do směsi žloutků, cukru a kakaa
Těsto na šlehačkovou roládu rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír, dáme na plech a pečeme asi při 180 °C
Šlehačkovou kakaovou roládu plníme ušlehanou šlehačkou, klidně pařížskou
Šlehačkovou kakaovou roládu necháme ztuhnout a můžeme krájet.