Chutná marinovaná játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
sůl
1 ks cibule
1 sklenka voda
1 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
olivový olej
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
3 lžíce balsamikový ocet
200 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme, osušíme, překrájíme a dobře osušíme. Česnek nakrájíme nadrobno

  2. Játra vložíme do mísy, kam přidáme také 3 lžíce oleje, nakrájený česnek, bobkový list, citronovou šťávu a balsamikový ocet. Opepříme čerstvě mletým pepřem, promícháme a necháme hodinu marinovat přikryté potravinářskou fólii na chladném místě

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi v rozehřátém oleji se dvěma lžícemi vody osmažíme cibuli do hnědé barvy. K cibuli přidáme játra při větší teplotě játra rychle prosmažíme ze všech stran. Přidáme zbytek marinády a podle potřeby vodu promíchanou s moukou a už pomalu dovaříme. Dochutíme solí a podle potřeby pepřem. Nakonec odebereme bobkový list

  4. Chutná marinovaná játra chutnají s rýží i bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!