Chutná marinovaná játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks česnek sůl 1 ks cibule 1 sklenka voda 1 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej olivový olej 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř 3 lžíce balsamikový ocet 200 g kuřecí játra
Postup Chutná marinovaná játra
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra omyjeme, osušíme, překrájíme a dobře osušíme. Česnek nakrájíme nadrobno
Játra vložíme do mísy, kam přidáme také 3 lžíce oleje, nakrájený česnek, bobkový list, citronovou šťávu a balsamikový ocet. Opepříme čerstvě mletým pepřem, promícháme a necháme hodinu marinovat přikryté potravinářskou fólii na chladném místě
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi v rozehřátém oleji se dvěma lžícemi vody osmažíme cibuli do hnědé barvy. K cibuli přidáme játra při větší teplotě játra rychle prosmažíme ze všech stran. Přidáme zbytek marinády a podle potřeby vodu promíchanou s moukou a už pomalu dovaříme. Dochutíme solí a podle potřeby pepřem. Nakonec odebereme bobkový list
Chutná marinovaná játra chutnají s rýží i bramborem.