Sleďový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 svazeček petrželka 200 g majonéza 1 špetka mletý pepř 4 ks nakládané okurky 250 g zakysaná smetana 100 g nasekané vlašské ořechy 3 lžíce bílý vinný ocet 500 g vařené brambory 200 g kyselá jablka 400 g libové hovězí maso 250 g vařená červená řepa 8 ks nakládané sleďové řezy
Postup Sleďový salát
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky. Sleďové řezy máčíme 30 minut ve vodě. Osušíme je a nakrájíme na kostičky
Vařené brambory oloupeme. Jablka a vařenou červenou řepu rovněž oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a podobně jako řepu nakrájíme na kostičky. Přísady promícháme. Přimícháme hovězí maso, sledě a ořechy
Ze zakysané smetany, majonézy, octa, soli, pepře a cukru rozmícháme zálivku. Lehce ji vmícháme do salátu a necháme nejméně 4 hodiny odležet v chladu
Sleďový salát upravíme na mísu. Natvrdo vařená vejce oloupeme a rozkrojíme na osminky. Salát ozdobíme vejci a snítkami petrželky. Podáváme s rozpečenou bagetou.