Salát ze sleďových filetů recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce olivový olej 150 ml zakysaná smetana 1 ks jarní cibulka 1 lžička dijonská hořčice 60 g řapíkatý celer 250 g marinované sleďové filety
Postup Salát ze sleďových filetů
Postup přípravy receptu
-
Marinované sledě necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky. Celer oloupeme a jemně usekáme. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka
Zakysanou smetanu prošleháme s olejem a dijónskou hořčicí. Potom postupně vmícháme ryby, celer a cibulku. Podle chuti salát osolíme a necháme asi 1 hodinu rozležet v chladu
Salát ze sleďových filetů na miskách posypeme nasekanou natí cibulky a podáváme s celozrnným pečivem.