Králičí maso na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 dl olej 2 lžičky sůl 1 ks cibule 1 ks citron 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 3 lžičky plnotučná hořčice 2 ks nakládané okurky 1 lžíce sojová omáčka 100 g anglická slanina 200 g mražená zelenina 2 lžíce sterilovaná paprika 5 kuliček celý černý pepř
Postup Králičí maso na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Podle počtu strávníků vybereme množství králičího masa (nohy, hřbet, celý králík)
Maso opláchneme a nasolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, z půlky citronu uděláme několik slabších koleček
Veškeré ingredience smícháme v pekáčku, králíka obalíme vytvořenou směsí. Kdo má rád jídlo ostřejší, nahradí mraženou zeleninu zeleninou sterilovanou (Moravanka)
Králičí maso na zelenině pečeme zakryté poklicí či alobalem v troubě na 150 °C cca 40 minut, poté odklopíme a dopékáme 20 minut na 100 °C s horkovzduchem
Králičí maso na zelenině podáváme výhradně s noky k masu, které najdete v mých receptech.