Králičí roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina sůl petrželka brambory cibule smetana tymián rozmarýn rajče pórek mrkev bazalka žampiony olivový olej mletý černý pepř králičí pupek králičí odřezky
Postup Králičí roláda
Postup přípravy receptu
-
Z namletých zbytků králičího masa připravíme fáš. Maso osolíme a opepříme, můžeme přidat také kousek králičích jater nakrájených na malé kousky. Zalijeme kapkou smetany a promícháme, přidáme nasekanou petrželku a tymián
Na prkýnko položíme potravinovou fólii, na kterou rozložíme plátky slaniny. Doprostřed položíme králičí pupek, navrch rozetřeme masovou fáš a roládu do fólie celou zabalíme, utáhneme kraje, pro jistotu zabalíme ještě do alobalu a vložíme do pekáče
Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli, pórek, rajče, trochu žampionů a pár brambor. Hojně zasypeme nasekanou petrželkou, tymiánem, rozmarýnem a bazalkou, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Dáme do trouby rozpálené na 160 °C asi hodinu péct
Králičí roládu podáváme s upečenými brambory, žampiony a zeleninou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!