Pomazánka ze sleďových filetů recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
chléb
2 lžíce bílý jogurt
červená cibule
mletý černý pepř
200 g tučný tvaroh
2 hrstě pórek (zelená část)
400 g nakládané sleďové filety
150 g jemný smetanový tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nakládané sleďové filety vyjmeme ze sklenice, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Potom je i s kůží nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Zelenou část pórku odkrojíme, očistíme a nakrájíme na jemné nudličky

  2. Do mísy vložíme tvaroh, jemný tavený roztíratelný sýr, jogurt, mletý černý pepř a sůl. Směs vyšleháme do hustého krému, vmícháme sledě, nakrájený pórek a necháme asi 1 hodinu rozležet v chladu

  3. Z krajíců chleba tvořítkem vypichujeme kolečka, která potřeme sleďovou pomazánkou a ozdobíme kroužky červené cibule

  4. Chuťovky s pomazánkou ze sleďových filetů se nejlépe hodí k pivu, ale i vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!