Pomazánka ze sleďových filetů recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl chléb 2 lžíce bílý jogurt červená cibule mletý černý pepř 200 g tučný tvaroh 2 hrstě pórek (zelená část) 400 g nakládané sleďové filety 150 g jemný smetanový tavený sýr
Postup Pomazánka ze sleďových filetů
Postup přípravy receptu
-
Nakládané sleďové filety vyjmeme ze sklenice, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Potom je i s kůží nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Zelenou část pórku odkrojíme, očistíme a nakrájíme na jemné nudličky
Do mísy vložíme tvaroh, jemný tavený roztíratelný sýr, jogurt, mletý černý pepř a sůl. Směs vyšleháme do hustého krému, vmícháme sledě, nakrájený pórek a necháme asi 1 hodinu rozležet v chladu
Z krajíců chleba tvořítkem vypichujeme kolečka, která potřeme sleďovou pomazánkou a ozdobíme kroužky červené cibule
Chuťovky s pomazánkou ze sleďových filetů se nejlépe hodí k pivu, ale i vínu.