Domácí krůtí šunka recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Domácí krůtí šunka
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso vykostíme, nakrájíme na střední kostičky, ve vodě dobře rozmícháme sůl a cukr a pak vše nalijeme na krůtí kousky. Dobře prohněteme prsty, abychom mírně narušili povrch masa a lépe se do masa dostala ochucená voda
Já mám doma nádobu na výrobu šunky. Do nádoby vložíme mikrotenový sáček a postupně do sáčku vkládáme maso a pořádně jej rozprostřeme a umačkáme, aby bylo co nejvíce na sobě a nevznikla nám žádná volná místa. Na maso vložíme destičku, stlačující pružinu a navrch víčko, které pořádně zatíží naloženou směs. Domácí krůtí šunku dáme na 2 dny do ledničky uležet a nakonec 2 hodiny max. na 80°C vaříme. Pozor, v hrnci musí být vody tolik, aby nevtekla do nádoby!
Domácí krůtí šunka podle tohoto receptu je opravdu výborná!