Piškotové univerzální těsto recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,75 hrnků olej 1 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Piškotové univerzální těsto
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej a postupně přisypáváme mouku, ne všechnu, abychom měli na smíchání s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto můžeme rozdělit na dvě části a do druhé dát kakao, aby nám vznikl mramorový efekt. Nebo můžeme dát kakao do celé buchty a zalít světlým pudinkem, lze přidat jakékoli ovoce, případně těsto můžeme dát do bábovkové formy
Piškotové univerzální těsto na plechu pečeme při 150 °C do zlatavé barvy a do doby než se neodlepí od krajů. Bábovku pečeme ze začátku na 200 °C asi 5 - 10 minut a pak stáhneme teplotu na 150 - 155 °C, pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Bábovku pečeme zhruba 1 hodinu. Během pečení bábovku přikryjeme i alobalem a pod ním pečeme asi 30 minut
Piškotové univerzální těsto je možné použít na jakýkoliv moučník a obměňovat podle chuti.