Piškotové univerzální těsto recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,75 hrnků olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej a postupně přisypáváme mouku, ne všechnu, abychom měli na smíchání s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko

  2. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto můžeme rozdělit na dvě části a do druhé dát kakao, aby nám vznikl mramorový efekt. Nebo můžeme dát kakao do celé buchty a zalít světlým pudinkem, lze přidat jakékoli ovoce, případně těsto můžeme dát do bábovkové formy

  3. Piškotové univerzální těsto na plechu pečeme při 150 °C do zlatavé barvy a do doby než se neodlepí od krajů. Bábovku pečeme ze začátku na 200 °C asi 5 - 10 minut a pak stáhneme teplotu na 150 - 155 °C, pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Bábovku pečeme zhruba 1 hodinu. Během pečení bábovku přikryjeme i alobalem a pod ním pečeme asi 30 minut

  4. Piškotové univerzální těsto je možné použít na jakýkoliv moučník a obměňovat podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!