Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžička sůl 2 ks cibule 1 lžíce hořčice 1/2 l voda 1 ks mrkev 2 hrnky rýže 1 hlávka brokolice 3 ks hřebíček 1 špetka pepř 1 kg vepřová kýta
Postup Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Tenčí plátky vepřové kýty naklepeme, nasolíme, potřeme trochou hořčice a špetkou pepře, zprudka opečeme z obou stran a poté pomaleji dopékáme, můžeme použít i grilovací pánev
V kastrolu necháme na troše oleje zesklovatět plátky cibule, přidáme hřebíček a dva hrnky rýže. Vše dobře promícháme a trochu orestujeme. Osolíme, zalijeme vodou a přidáme větší nastrouhanou mrkev. Rýži s mrkví pak uvaříme obvyklým způsobem, cibule a hřebíček ji skvěle ochutí, mrkev dodá lepší chuť i barvu
Nakonec připravíme brokolici. Dobře ji omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě s trochou olivového oleje a ihned podáváme. Brokolici můžeme připravit také na páře
Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí podáváme jako lehkou večeři.