Vepřový řízek s jarním bramborovým salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks vejce 250 g strouhanka 8 ks brambory 1 ks cibule 2 lžíce hořčice 150 g sádlo 100 g hladká mouka 2 ks sterilované okurky mletý černý pepř
Postup Vepřový řízek s jarním bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si osm středních brambor ve slupce, uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a protlačíme jako kostičky přes kolečko na brambory do mísy. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
K bramborám přidáme nakrájené sterilované okurky, nakrájenou cibuli, sůl, hořčici, pepř a zakápneme olejem. Vše pořádně promícháme a necháme uležet
Z vepřové kýty si nakrájíme čtyři plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. Obalené řízky smažíme na sádle
Vepřový řízek servírujeme na talíř s lehkým jarním bramborovým salátem
Příloha se podává při pokojové teplotě a vepřové řízky ihned po tepelné úpravě.