Drůbeží rizoto se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 dl vývar
3 l voda
300 g rýže
200 g žampiony
1 dl bílé víno
2 ks menší cibule
80 g strouhaný parmazán
3 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
400 g pečená kachna

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vypereme pod tekoucí vodou. Pečené kachní maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí a pepřem. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Hrášek necháme okapat

  2. Do vroucí neosolené vody vložíme okapanou rýži. Vaříme klokotem doměkka. To trvá podle druhu rýže asi 10 minut. Potom rýži scedíme

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony a česnek. Orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a podusíme doměkka. Vmícháme maso a uvařenou rýži. Nakonec přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme a opepříme

  4. Drůbeží rizoto se žampiony podáváme zdobené zeleninou. Strouhaný sýr servírujeme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!