Drůbeží rizoto se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 dl vývar 3 l voda 300 g rýže 200 g žampiony 1 dl bílé víno 2 ks menší cibule 80 g strouhaný parmazán 3 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 400 g pečená kachna
Postup Drůbeží rizoto se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Rýži vypereme pod tekoucí vodou. Pečené kachní maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí a pepřem. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Hrášek necháme okapat
Do vroucí neosolené vody vložíme okapanou rýži. Vaříme klokotem doměkka. To trvá podle druhu rýže asi 10 minut. Potom rýži scedíme
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony a česnek. Orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a podusíme doměkka. Vmícháme maso a uvařenou rýži. Nakonec přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme a opepříme
Drůbeží rizoto se žampiony podáváme zdobené zeleninou. Strouhaný sýr servírujeme zvlášť.